O NAMA

MA.CO.T. je započeo s radom 1992 godine

tijekom posljednih 25 godina profilirao u tvrtku koju poznaju i prepoznaju kao jednoga od glavnih dobavljača soli u Republici Hrvatskoj te u susjednim zemljama.

Sjedište tvrtke je u Industrijskoj zoni Kukuljanovo u zaleđu Rijeke u neposrednoj blizini luka Rijeka i Bakar, autoceste Rijeka Zagreb te čvorišta prema Splitu. Krajem 2005. otvoren je naš nov distribucijski centar u čijem sklopu je i skladište soli zatvorenog tipa površine 3.000 m2.

Opširnije
26
Godina na tržištu
250
Zadovoljnih klijenata
10000
m2 skladišnog prostora
15000
Tona soli godišnje

(SOL, NaCL)

Sol je tako jednostavna i široko dostupna da je čovjek uzima zdravo za gotovo. Kemijski gledano to je jedna od najjednostavnijih molekula na zemlji, a ipak bez nje bi život bio nezamisliv. Danas kada većinom koristimo sol za kuhanje malo je poznato da ona ima više od 14.000 različitih komercijalnih primjena. Koristi se u prehrambenoj industriji, omekšavajući vodu štiti strojeve i instalacije od kamenca, sol otopljena u vodi spriječava njeno pretvaranje u led, topi snijeg i led na prometnicama pa je stoga neizostavna u zimskom održavanju cesta diljem svijeta, a neophodna je i u životinjskoj ishrani. Prema načinu načinu primjene najjednostavnije bi je bilo podijeliti na: KUHINJSKU SOL, INDUSTRIJSKU SOL I SOL ZA CESTE.

PRAKTIČNI SAVJETI

Kuhinja

Malo soli u kavi smanjit će gorčinu prepečene kave i razbuditi njenu aromu.

Čišćenje

Mrlje sa tepiha uklanjaju se tako što se odmah trljaju sa alkoholom u kojem je razmućena sol.

Zdravlje i ljepota

Protiv umora – relaksirajte se bar desetak minuta u vodenoj kupki kojoj ste dodali nekoliko šaka soli.

Ostalo

Svijeće – novu svijeću namočite u jakoj otopini soli nekoliko sati, a zatim je dobro posušite. Kad svijeće bude gorila neće curiti.

NAŠI PARTNERI

Naše proizvode plasiramo na tržište Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske i Bosne i Hercegovine